آشپزی و دوستی
آشپزی و دوستی
غذاهای ایرانی و خارجی و انواع دسرها وخواص میوه ها
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 4 ارديبهشت 1390برچسب:, توسط سارا هی |

رازو رمز طرز تهیه زرشک پلو  با مرغ :

1-رازورمز طرز تهیه مرغ:

1-مرغ خام را سرخ  کنید تا مزه آن داخل مرغ حفظ شود و آب مرغ صاف و یک دست شود.

2-مرغی که بدون زردچوبه پخته می شود  نرم تر است .

3-می توان مرغ را بدون پیاز با زعفران  آب کرده هم سرخ کرده و پخت تا آب آن تمام شود که در اینصورت  دیگر نیازی  به رب گوجه فرنگی  نیست.

4-میتوانید  مرغ را ساده  پخته  و با مخلوط  کردن  آب آن  رب گوجه فرنگی و پیاز داغ و در صورت تمایل  کمی دارچین سس درست کنید.

5-اگر میخواهید  بعد از گرم کردن مرغ برای بار دوم بوی بد مرغ گرم شده ندهد  بعد از پختن  بلافاصله  مرغ  را از آب آن خارج کنید.

6- میتوانید  مرغ سرخ شده خام  را با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی  و زعفران بپزید.

7-میتوانید  مرغ را درسته  پخته  از استخوان جدا کرده  و ریش ریش کنید.سپس با زرشک و برنج و زعفران  مخلوط کرده  و روی برنج بریزید.

8-میتوانید سس مرغ را در ظرفی جداگانه  کنار زرشک پلو سرو کنید تا هر  نفر بر طبق ذائقه  خود از آن  استفاده کند.

9- برای سرو  زرشک پلو  به صورت  تک نفره در مراسمی که فقط یک نوع غذا سرو میشود معمولا یک چهارم مرغ همراه با پلو سرو میشود .

10- برای مهمانی و یا منزل چون تنوع غذا زیاد است میتوانید یک مرغ را برای 6 تا 8 نفر محاسبه کنید .

11- مرغ پخته به صورت ریش ریش برای صرفه جویی در مصرف مرغ مناسب میباشد .

 

رازورمز (زرشک):

1-زرشک را در فصل اواخر تابستان و اوایل پاییز بخرید تا رنگ بهتری داشته باشد و تیره نشده باشد .

2-زرشک پفکی بهترین نوع زرشک است .

3- زرشک را پاک کنید و دم و سنگ های آن را بگیر ید .

4-زرشک را با آب ولرم یک لحظه بشویید تا شن های آن جدا شود و صاف کنید و در آب سرد 5 دقیقه بخیسانید و دوباره در آّکش بریزید .

5-زرشک را آرام بشویید تا له نشود و رنگ آن بیرون نزند .

6-زرشک را با آب گرم نشورید چون له میشه.

7-موقع سرخ کردن زرشک را با کفگیر آرام هم بزنید تا نسوزد و 1 تا 2 دقیقه بعد از اینکه شکر را اضافه کردید حرارت را خاموش کنید.

8- به زرشک در حال سرخ شدن آب مرغ یا آب اضافه نکنید چون رنگ می اندازد و برنج را رنگی میکند.

9-میتوانید به زرشک شکر اضافه نکنید بسته به ذائقه میباشد.

10-برای نگه داری زرشک بهتر است که آن را خیس کنیم و بشوریم و بعد از آبکش کردن آن را روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا خشک شود  و در ظرف در بسته در فریزر نگه داری کنید به این طریق هم رنگ زرشک تیره نمیشود و همیشه  زرشک شسته و آماده در دستر س دارید.

 

 

رازورمز زرشک پلو:

1-برای ته دیگ زرشک پلو میتوانید از ته چین (مخلوط ماست و زعفران و تخم مرغ و برنج و نمک) استفاده کنید چون تجملاتی تر خواهد بود و زیباتر.

2- میتوانید نیمی از زرشک و مرغ و زعفران را همراه با برنج دم کنید .

3- برای سرو زرشک پلو میتوانید از مرغ درسته  و سرخ شده که شکم آن را با زرشک و برنج و زعفران پر کرده اید در دیس جدا کنار پلو استفاده کنید .

4-زرشک پلو را با گوشت پخته گوسفند نیز میتوان سرو کرد.

5- زرشک پلو را با کوفته ریزه سرخ شده نیز میتوان سرو کرد.

6-بسته به ذائقه میتوانید کمی کشمش سرخ شده همراه با زرشک نیز در زرشک پلو بریزید .

7- میتوانید همراه با زرشک از پیاز داغ نگینی  ویا خلالی ریز سرخ شده استفاده کنید.

 

 

حالا با در نظر گرفتن این مواردی که در بالا درج کردم براتون یه زرشک پلو بسیار بسیار خوشمزه و زیبایی رو درست کنید فقط نکته هایی که گفتم رو حتما رعایت کنید.موفق باشید.

 

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ:

 

مواد لازم برای 8 تا 10 نفر:

1-برنج:800 گرم                         2- زرشک: 100 گرم

3-شکر: 5 قاشق غذاخوری            4- روغن مایع: 5 قاشق غذاخوری

5- محلول زعفران: به میزان لازم و پر رنگ

6-مرغ:1 عدد پیر نباشد به هیچ وجه چون زرشک پلو شما اصلا خوشمزه نخواهد شد.

7- رب گوجه فرنگی ک 1 قاشق غذاخوری  

8- پیاز : 1 عدد نگینی شده

9- نمک و فلفل و دارچین: به میزان لازم

10- روغن حیئانی و یا کره :  به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برنج را حد اقل از چند ساعت قبل شسته و با نمک خیس کنید.مرغ را پوست کنید و بشویید و به 4 تکه تقسیم کنید (مجلسی) مرغ را همراه با کمی روغن سرخ کنید  و بعد از افزودن نمک و فلفل و پیاز درسته و 3 لیوان آب  بپزید  تا یک دوم لیوان  از آب آن باقی بماند . آب مرغ را صاف کرده و با کمی  زعفران و یک دوم لیوان آب  و رب گوجه فرنگی و یک دوم قاشق چایخوری دارچین مخلوط کرده و به  مرغ اضافه کنید . 10 تا 15  دقیقه مرغ  را داخل  سس بپزید ولی مواظب باشید مرغ له نشه. برنج را آبکش کنید 2 قاشق روغن مایع  را با یک لیوان  آب ولرم  مخلوط کرده  و روی آبکش برنج بریزید  و برنج را با ته دیگ ( برنج و زعفران و ماست و زرده تخم مرغ و نمک)  دم کنید.به این صورت( اول ته دیگ را آماده کنید از برنجی که  آبکش کرده اید بر میدارید و با 10 قاشق غذاخوری ماست  و 10 قاشق غذاخوری آب زعفران غلیظ و 10 عذذ زرده تخم مرغ و نمک مخلوط کرده و بعد از داغ شدن زیاد روغن ان را کف  قابلمه پهن کنید و بعد از 10 ثانیه برنج را روی آن بریزید ) و دم کنید.زرشک شسته شده را با کمی روغن  همراه با یک قاشق غذاخوری  کره مخلوط کرده  و سرخ کنید.. شکر را نیز اضافه کنید  و بلافاصله  بعد از آب شدن شکر از روی حرارت بر میداریم  تا زرشک نسوزد  و حالت  چسبندگی  پیدا نکند.موقع سرو غذا کمی  برنج را با زعفران  و زرشک و کره مخلوط کنید.برنج سفید را  در دیس  ریخته  و تکه های مرغ را روی آن  بگذارید بقیه برنج سفید  را نیز  کشیده و روی آن را  با مخلوطی که آماده کردید( زرشک و زعفران و برنج و کره) تزیین کنید.

 

امیدوارم از زرشک پلویی که بهتون آموزش دادم درست کنید و لذت ببرید.نوش جان موفق باشید.سارا

 

نکته:من و دوستم برای  درست کردن این غذا باید پروتئین و کربوهیدرات و گرم چربی و کالری اون رو در نظر میگرفتیم و بر اساس موادی که استفاده کردیم اندازه اونها رو در اوردیم که البته اصلا کار آسونی نبود ولی  انجامش دادیم و میخوام در اختیارتون بزارم:

 

پروتئین:155 گرم چربی                کربوهیدرات: 386 گرم

 

و کالری موجود اون 3532 گیلو است.

 

به افراد چاق توصیه میکنم مواظب باشن و این غذا برای بیماران با چربی خون بالا مضر میباشد پس لطفآ رعایت کنید ممنونم .سارا. بای.

 



نظرات شما عزیزان:

مهراد
ساعت23:00---2 بهمن 1390
میمیرم واسه زرشک پلو

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.